Pályázat ismertetése
A kedvezményezett neve: BVN Növényvédő Kft.
A projekt címe: Gyors felszívódású természetes hatóanyagú adjuvánsok
A szerződött támogatás összege: 88 082 067 Ft
A támogatás mértéke %-ban: 63,93 %
A projekt befejezési dátuma: 2018. 09. 22.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00136
A projekt tartalmának bemutatása: Jelen projektben célunk olyan adjuváns létrehozása, a mely nem, vagy gyengén száradó növényolaj tartalomra van alapozva. Olyan növényolajokat kívánunk alkalmazni, melyek kis mennyiségben természetes eredetű, felszívódást segítő ágenseket tartalmaznak, valamint vitaminokat és egyéb a növény számára hasznos összetevőket.
Ezekkel az összetevőkkel azt kívánjuk elérni, hogy a szer által tartalmazott természetes összetevőkkel, valamint alkalmasan megválasztott tenzidekkel a permetezéskor hidrofil és lipofil felületeket egyaránt könnyen tudjunk nedvesíteni.
Egyúttal célunk az, hogy a növényi, ill. rovar bőrfelületeken keresztül elősegítsék különféle hatóanyagok felszívódását, ehhez közvetítő közegként és felszívódást segítő összetevőként szolgálnának a választott természetes összetevők, valamint a tenzidek.A fejlesztés által elérni kívánt cél, hogy az adjuváns használatával csökkenthető legyen a hatékony hatóanyag dózis, ami csökkenti a környezet vegyszer terhelését, valamint ezeknek a hatóanyagoknak a felszívódása és tartamhatása hosszabb legyen. Szeretnénk ezen kívül segíteni az olajban oldódó vitaminok, valamint különféle foszfatidok, és egyéb hasznos anyagok felszívódását is.

Pályázati időszak során beszerzett új gépek